Tamahagane - Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

Tamahagane - Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

En urbeningskniv från tillverkaren Tamahagane med modellnamnet Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv. Detta är en av alla urbeningsknivar att välja på i Cerveras utbud av urbeningsknivar. Denna modell av Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv har en bladlängd på 16 cm.

Cervera erbjuder just nu 30% rabatt på Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv, vilket innebär att du betalar 2225kr istället för det ordinarie priset 3199kr. Cervera erbjuder fri frakt vid köp av Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv då priset överstiger 499kr. När du beställer Tamahagane San Kyoto Urbeningskniv i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt.

Butik Pris Länk
Cervera 2 225 kr Besök Cervera

Produktfakta

Artikel­nummerSNK-1119
BeskrivningTamahagane San Kyoto Urbeningskniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Denna urbeningskniv har ett styvt och relativt smalt blad. När du styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek är den här modellen perfekt. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Urbeningskniv i 63 lager stål.
- Längd: 16 cm.
- Tålig för arbete med blad mot ben, vid urbening och styckning.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål.
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC.
- Handtag i svart Micarta.
Bladlängd16 cm
EAN4906496704209
FraktFraktfritt
ModellTamahagane San Kyoto Urbeningskniv
Ordinarie pris3199 kr
Produkt­kategoriUrbeningsknivar
Rabatt30% rabatt
VarumärkeTamahagane
Relaterade produkter
Tamahagane - Tamahagane San Kyoto Filékniv Flexibel 16 cm
Tamahagane - Tamahagane San Kyoto Filékniv Flexibel 16 cm

Filékniv av modellen Tamahagane San Kyoto Filékniv Flexibel från Tamahagane. Fri frakt!

2 089 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Grönsakskniv 16 cm
Tamahagane - San Kyoto Grönsakskniv 16 cm

Grönsakskniv av modellen San Kyoto Grönsakskniv från Tamahagane. Fri frakt!

2 519 kr
Mer info
Tamahagane - Tamahagane San Urbeningskniv 16 cm
Tamahagane - Tamahagane San Urbeningskniv 16 cm

Urbeningskniv av modellen Tamahagane San Urbeningskniv från Tamahagane. Fri frakt!

1 259 kr
Mer info
Tamahagane - Tamahagane San Kyoto Brödkniv 23 cm
Tamahagane - Tamahagane San Kyoto Brödkniv 23 cm

Brödkniv av modellen Tamahagane San Kyoto Brödkniv från Tamahagane. Fri frakt!

3 999 kr
Mer info