Tamahagane - San Urbeningskniv 16 cm

Tamahagane - San Urbeningskniv 16 cm

En urbeningskniv från tillverkaren Tamahagane med modellnamnet San Urbeningskniv. Detta är en av alla urbeningsknivar att välja på i Cerveras utbud av urbeningsknivar. Denna modell av San Urbeningskniv har en bladlängd på 16 cm.

Cervera erbjuder just nu 50% rabatt på San Urbeningskniv, vilket innebär att du betalar 1040kr istället för det ordinarie priset 2079kr. Cervera erbjuder fri frakt vid köp av San Urbeningskniv då priset överstiger 499kr. När du beställer San Urbeningskniv i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt.

Butik Pris Länk
Cervera 1 040 kr Besök Cervera

Produktfakta

Artikel­nummerSN-1119
BeskrivningTamahagane San Urbeningskniv är en kniv i serien San från Tamahagane. Denna urbeningskniv har ett styvt och relativt smalt blad. När du styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek är den här modellen perfekt. Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San knivserie
Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.

Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Urbeningskniv i tre lager stål
- Längd: 16 cm.
- Tålig för arbete med blad mot ben, vid urbening och styckning.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad: 58-59 HRC
- Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.
Bladlängd16 cm
EAN4906496706500
FraktFraktfritt
ModellSan Urbeningskniv
Ordinarie pris2079 kr
Produkt­kategoriUrbeningsknivar
Rabatt50% rabatt
VarumärkeTamahagane
Relaterade produkter
Tamahagane - San Kyoto Urbeningskniv 16 cm
Tamahagane - San Kyoto Urbeningskniv 16 cm

Urbeningskniv av modellen San Kyoto Urbeningskniv från Tamahagane. Fri frakt!

1 850 kr
Mer info
Tamahagane - San Kinesisk Hacka 16 cm
Tamahagane - San Kinesisk Hacka 16 cm

Grönsakskniv av modellen San Kinesisk Hacka från Tamahagane. Fri frakt!

2 549 kr
Mer info
Tamahagane - San Tsubame Grönsakskniv 16 cm
Tamahagane - San Tsubame Grönsakskniv 16 cm

Grönsakskniv av modellen San Tsubame Grönsakskniv från Tamahagane. Fri frakt!

2 299 kr
Mer info
Tamahagane - San Santokukniv 16 cm
Tamahagane - San Santokukniv 16 cm

Santukokniv av modellen San Santokukniv från Tamahagane. Fri frakt!

2 199 kr
Mer info