Tamahagane - San Skalkniv 7 cm

Tamahagane - San Skalkniv 7 cm

En skalkniv från tillverkaren Tamahagane med modellnamnet San Skalkniv. Detta är en av alla skalknivar att välja på i Cerveras utbud av skalknivar. Denna modell av San Skalkniv har en bladlängd på 7 cm.

Cervera erbjuder just nu 25% rabatt på San Skalkniv, vilket innebär att du betalar 960kr istället för det ordinarie priset 1279kr. Cervera erbjuder fri frakt vid köp av San Skalkniv då priset överstiger 499kr. När du beställer San Skalkniv i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt.

Butik Pris Länk
Cervera 960 kr Besök Cervera

Produktfakta

Artikel­nummerSN-1125
BeskrivningTamahagane San Skalkniv är en kniv i serien San från Tamahagane. Skalkniven är kökets minsta kniv och passar utmärkt bra till att skala frukt och grönt. Lämpar sig även för andra arbeten som kräver precision. Använd antingen i luften, exempelvis när du skalar lök, eller mot skärbrädan för att skära mindre råvaror.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San knivserie
Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.

Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Skalkniv i tre lager stål
- Längd: 7 cm.
- För precisionsarbeten i köket, t.ex. skala.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad: 58-59 HRC
- Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.
Bladlängd7 cm
EAN4906496706852
FraktFraktfritt
ModellSan Skalkniv
Ordinarie pris1279 kr
Produkt­kategoriSkalknivar
Rabatt25% rabatt
VarumärkeTamahagane
Relaterade produkter
Tamahagane - San Skalkniv 9 cm
Tamahagane - San Skalkniv 9 cm

Skalkniv av modellen San Skalkniv från Tamahagane. Fri frakt!

1 239 kr
Mer info
Tamahagane - San Skalkniv 15 cm
Tamahagane - San Skalkniv 15 cm

Skalkniv av modellen San Skalkniv från Tamahagane. Fri frakt!

815 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Skalkniv 9 cm
Tamahagane - San Kyoto Skalkniv 9 cm

Skalkniv av modellen San Kyoto Skalkniv från Tamahagane. Fri frakt!

1 543 kr
Mer info
Tamahagane - San Skalkniv 12 cm
Tamahagane - San Skalkniv 12 cm

Skalkniv av modellen San Skalkniv från Tamahagane. Fri frakt!

1 289 kr
Mer info