Tamahagane - San Kyoto Grönsakshacka 18 cm

Tamahagane - San Kyoto Grönsakshacka 18 cm

En grönsakskniv från tillverkaren Tamahagane med modellnamnet San Kyoto Grönsakshacka. Detta är en av alla grönsaksknivar att välja på i Cerveras utbud av grönsaksknivar. Denna modell av San Kyoto Grönsakshacka har en bladlängd på 18 cm.

San Kyoto Grönsakshacka kan du just nu köpa hos Cervera för endast 3999 kronor. Cervera erbjuder fri frakt vid köp av San Kyoto Grönsakshacka då priset överstiger 499kr. När du beställer San Kyoto Grönsakshacka i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt.

Butik Pris Länk
Cervera 3 999 kr Besök Cervera

Produktfakta

Artikel­nummerSNK-1165
BeskrivningTamahagane San Kyoto Grönsakshacka är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Grönsakskniven är en effektiv kniv med nästintill rektangulärt blad. Det tillåter dig att skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen ger perfekt kontroll över ditt snitt, vilket behövs exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Grönsakshacka i 63 lager stål.
- Längd: 18 cm.
- Effektiv, för intensivt hackande.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål.
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC.
- Handtag i svart Micarta.
Bladlängd18 cm
EAN4906496704162
FraktFraktfritt
ModellSan Kyoto Grönsakshacka
Produkt­kategoriGrönsaksknivar
VarumärkeTamahagane
Relaterade produkter
Tamahagane - San Grönsakshacka 18 cm
Tamahagane - San Grönsakshacka 18 cm

Grönsakskniv av modellen San Grönsakshacka från Tamahagane. Fri frakt!

2 419 kr
Mer info
Tamahagane - San Tsubame Grönsakshacka 18 cm
Tamahagane - San Tsubame Grönsakshacka 18 cm

Grönsakskniv av modellen San Tsubame Grönsakshacka från Tamahagane. Fri frakt!

1 912 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 18 cm
Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 18 cm

Kockkniv av modellen San Kyoto Kockkniv från Tamahagane. Fri frakt!

3 000 kr
Mer info
Tamahagane - Shokunin Grönsakshacka 18 cm
Tamahagane - Shokunin Grönsakshacka 18 cm

Grönsakskniv av modellen Shokunin Grönsakshacka från Tamahagane. Fri frakt!

1 387 kr
Mer info