Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 18 cm

Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 18 cm

En kockkniv från tillverkaren Tamahagane med modellnamnet San Kyoto Kockkniv. Detta är en av alla kockknivar att välja på i Cerveras utbud av kockknivar. Denna modell av San Kyoto Kockkniv har en bladlängd på 18 cm.

Cervera erbjuder just nu 25% rabatt på San Kyoto Kockkniv, vilket innebär att du betalar 3000kr istället för det ordinarie priset 3999kr. Cervera erbjuder fri frakt vid köp av San Kyoto Kockkniv då priset överstiger 499kr. När du beställer San Kyoto Kockkniv i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt.

Butik Pris Länk
Cervera 3 000 kr Besök Cervera

Produktfakta

Artikel­nummerSNK-1106
BeskrivningTamahagane San Kyoto Kockkniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Denna kockkniv- kockens bästa vän- är en mångsidig modell som kan användas till de allra flesta råvaror. Med San Kyoto Kockkniv går det lekande lätt att skära, hacka och tärna vad det än må vara. Tyngden i knivbladet underlättar dessutom att arbeta med stora köttstycken och rotsaker. .

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Kockkniv i 63 lager stål
- Längd: 18 cm.
- Passar de flesta råvaror.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC
- Handtaget är tillverkat i svart Micarta.
Bladlängd18 cm
EAN4906496704063
FraktFraktfritt
ModellSan Kyoto Kockkniv
Ordinarie pris3999 kr
Produkt­kategoriKockknivar
Rabatt25% rabatt
VarumärkeTamahagane
Relaterade produkter
Tamahagane - San Kyoto Grönsakshacka 18 cm
Tamahagane - San Kyoto Grönsakshacka 18 cm

Grönsakskniv av modellen San Kyoto Grönsakshacka från Tamahagane. Fri frakt!

3 999 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 21 cm
Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 21 cm

Kockkniv av modellen San Kyoto Kockkniv från Tamahagane. Fri frakt!

4 899 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 24 cm
Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 24 cm

Kockkniv av modellen San Kyoto Kockkniv från Tamahagane. Fri frakt!

3 900 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Trancherkniv 27 cm
Tamahagane - San Kyoto Trancherkniv 27 cm

Trancherkniv av modellen San Kyoto Trancherkniv från Tamahagane. Fri frakt!

3 499 kr
Mer info