Tamahagane - San Kyoto Trancherkniv 27 cm

Tamahagane - San Kyoto Trancherkniv 27 cm

En trancherkniv från tillverkaren Tamahagane med modellnamnet San Kyoto Trancherkniv. Detta är en av alla trancherknivar att välja på i Cerveras utbud av trancherknivar. Denna modell av San Kyoto Trancherkniv har en bladlängd på 27 cm.

Cervera erbjuder just nu 34% rabatt på San Kyoto Trancherkniv, vilket innebär att du betalar 3499kr istället för det ordinarie priset 5299kr. Cervera erbjuder fri frakt vid köp av San Kyoto Trancherkniv då priset överstiger 499kr. När du beställer San Kyoto Trancherkniv i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt.

Butik Pris Länk
Cervera 3 499 kr Besök Cervera

Produktfakta

Artikel­nummerSNK-1112
BeskrivningTamahagane San Kyoto Trancherkniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen med skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Med denna form underlättas tranchering, det vill säga när du skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Trancherkniv i 63 lager stål
- Längd: 27 cm.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC
- Handtag i svart Micarta.
Bladlängd27 cm
EAN4906496704124
FraktFraktfritt
ModellSan Kyoto Trancherkniv
Ordinarie pris5299 kr
Produkt­kategoriTrancherknivar
Rabatt34% rabatt
VarumärkeTamahagane
Relaterade produkter
Tamahagane - San Trancherkniv 27 cm
Tamahagane - San Trancherkniv 27 cm

Trancherkniv av modellen San Trancherkniv från Tamahagane. Fri frakt!

2 512 kr
Mer info
Tamahagane - San Tsubame Trancherkniv 27 cm
Tamahagane - San Tsubame Trancherkniv 27 cm

Trancherkniv av modellen San Tsubame Trancherkniv från Tamahagane. Fri frakt!

2 550 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Santokukniv 17,5 cm
Tamahagane - San Kyoto Santokukniv 17,5 cm

Santukokniv av modellen San Kyoto Santokukniv från Tamahagane. Fri frakt!

2 199 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Grönsakshacka 18 cm
Tamahagane - San Kyoto Grönsakshacka 18 cm

Grönsakskniv av modellen San Kyoto Grönsakshacka från Tamahagane. Fri frakt!

3 999 kr
Mer info