Tamahagane - San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm

Tamahagane - San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm

En santukokniv från tillverkaren Tamahagane med modellnamnet San Santokukniv Olivslipad. Detta är en av alla santukoknivar att välja på i Cerveras utbud av santukoknivar. Denna modell av San Santokukniv Olivslipad har en bladlängd på 17,5 cm.

Cervera erbjuder just nu 30% rabatt på San Santokukniv Olivslipad, vilket innebär att du betalar 1749kr istället för det ordinarie priset 2499kr. Cervera erbjuder fri frakt vid köp av San Santokukniv Olivslipad då priset överstiger 499kr. När du beställer San Santokukniv Olivslipad i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt.

Butik Pris Länk
Cervera 1 749 kr Besök Cervera

Produktfakta

Artikel­nummerSN-1214
BeskrivningTamahagane San Santokukniv Olivslipad är en kniv i serien San från Tamahagane. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter” . De uppgifter kniven är bäst lämpad för är nämligen; att skära, tärna och hacka. Denna japanska knivmodell, Santoku, har många likheter med en klassisk kockkniv, men den har ett något kortare knivblad och har en rundad spets. Den här modellen är olivslipad, med små fördjupningar i knivbladet. Detta motverkar att råvaran fastnar i kniven när du skär.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San knivserie
Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.

Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Santokukniv i tre lager stål
- Längd: 17,5 cm.
- Olivslipad.
- Perfekt för att skära, tärna och hacka.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad: 58-59 HRC
- Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.
Bladlängd17,5 cm
EAN4906496706890
FraktFraktfritt
ModellSan Santokukniv Olivslipad
Ordinarie pris2499 kr
Produkt­kategoriSantukoknivar
Rabatt30% rabatt
VarumärkeTamahagane
Relaterade produkter
Tamahagane - Shokunin Santokukniv olivslipad 17,5 cm
Tamahagane - Shokunin Santokukniv olivslipad 17,5 cm

Santukokniv av modellen Shokunin Santokukniv olivslipad från Tamahagane. Fri frakt!

1 500 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Santokukniv 17,5 cm
Tamahagane - San Kyoto Santokukniv 17,5 cm

Santukokniv av modellen San Kyoto Santokukniv från Tamahagane. Fri frakt!

2 534 kr
Mer info
Tamahagane - San Santokukniv 17,5 cm
Tamahagane - San Santokukniv 17,5 cm

Santukokniv av modellen San Santokukniv från Tamahagane. Fri frakt!

1 725 kr
Mer info
Tamahagane - San Tsubame Santokukniv 17,5 cm
Tamahagane - San Tsubame Santokukniv 17,5 cm

Santukokniv av modellen San Tsubame Santokukniv från Tamahagane. Fri frakt!

2 549 kr
Mer info