Tamahagane - San Kyoto Santokukniv 17,5 cm

Tamahagane - San Kyoto Santokukniv 17,5 cm

En santukokniv från tillverkaren Tamahagane med modellnamnet San Kyoto Santokukniv. Detta är en av alla santukoknivar att välja på i Cerveras utbud av santukoknivar. Denna modell av San Kyoto Santokukniv har en bladlängd på 17,5 cm.

Cervera erbjuder just nu 47% rabatt på San Kyoto Santokukniv, vilket innebär att du betalar 2199kr istället för det ordinarie priset 4149kr. Cervera erbjuder fri frakt vid köp av San Kyoto Santokukniv då priset överstiger 499kr. När du beställer San Kyoto Santokukniv i Cerveras webbshop kan du även välja att få produkten levererad till närmsta Cervera-butik, vilket alltid erbjuds fraktfritt.

Butik Pris Länk
Cervera 2 199 kr Besök Cervera

Produktfakta

Artikel­nummerSNK-1114
BeskrivningTamahagane San Kyoto Santokukniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter” . De uppgifter kniven är bäst lämpad för är nämligen; att skära, tärna och hacka. Denna japanska knivmodell, Santoku, har många likheter med en klassisk kockkniv, men den har ett något kortare knivblad och har en rundad spets.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Santokukniv i 63 lager stål.
- Längd: 17,5 cm.
- Perfekt för att skära, tärna och hacka.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål.
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC.
- Handtag i svart Micarta.
Bladlängd17,5 cm
EAN4906496704148
FraktFraktfritt
ModellSan Kyoto Santokukniv
Ordinarie pris4149 kr
Produkt­kategoriSantukoknivar
Rabatt47% rabatt
VarumärkeTamahagane
Relaterade produkter
Tamahagane - San Kyoto Fisk/köttkniv 17 cm
Tamahagane - San Kyoto Fisk/köttkniv 17 cm

Tournierkniv av modellen San Kyoto Fisk/köttkniv från Tamahagane. Fri frakt!

4 749 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Trancherkniv 27 cm
Tamahagane - San Kyoto Trancherkniv 27 cm

Trancherkniv av modellen San Kyoto Trancherkniv från Tamahagane. Fri frakt!

3 499 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Grönsakshacka 18 cm
Tamahagane - San Kyoto Grönsakshacka 18 cm

Grönsakskniv av modellen San Kyoto Grönsakshacka från Tamahagane. Fri frakt!

3 999 kr
Mer info
Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 18 cm
Tamahagane - San Kyoto Kockkniv 18 cm

Kockkniv av modellen San Kyoto Kockkniv från Tamahagane. Fri frakt!

3 000 kr
Mer info